2012.01.10. 23:42
Howard, a kacsa...iz ded...Reszt In Písz...
Kezdjük azzal, h egy kacsa halott...
Következő lépés, (persze miután túltettük magunkat az első, Winnetou nyilaláltal ütött lelki seben) h gondoljuk át megvan-e minden, ami ehhez a vacsihoz kell (2 főre) :
A húshoz:
- 2 db kacsamell (a bőr leszedve)
- vörösborecet v. balzsamecet ( kb. 3 evőkanál)
- őrölt fekete bors (kb. 1 teáskanál)
- kakukkfű (kb. 3 csipet)
- rozmaring (kb. 2 csipet)
- vaj (kb. 1 evőkanál)
- olivaolaj (kb. 2 evőkanál)
A salátához (mert ez volt a köret):
- 1 db jégsaláta
- 30 dkg koktélpari
- 1 kisüveg fekete olivabogyó
- 2 csomag nagy Mozzarella
- 1 db kígyóubi
- félcsokor petrezselyem (ezt én nem raktam bele, de utólag rájöttem, h kelletvolna)
- ízlés szerint balzsamecet a tálalásnál
Szóvalakkor hogyisvolt???
Nahhh...
A kacsamelleket megnyúztam, majd beporoztam borssal, kakukkfűvel, és a már előkészített tányér aljába öntött ecetbe tettem, jól megforgattam....hagytam rohadni kb. 2 órán keresztül, de néha-néha mozgattam rajta, h ne száradjon meg.
Ezalatt összevágtam a salihoz valókat, ittam tolerálható mennyiségű pálinkát, és bekapcsoltam a sütőtt légkeverésen max hangerőre (ha gázsütőm lenne, ugyancsak jó nagyra).
Miután a hús letöltötte a maga kb. 2 óráját, felmelegítettem a serpenyőt bazimelegre, picit beolajoztam, és először a hús egyik, majd a másik oldalát is sütöttem úgy 6-6 percet. A forgatásnál a megpirult oldalt megszórtam sóval és megkentem egy kevés -nem az egész- vajas rozmaringgal (a vajat és a rozmaringot valamikor, amikor volt 5 szabad percem, összetrutymákoltam).
Miután megvolt a kb. 6-6 perc, kivettem a melleket egy tányérra és hagytam pihenni. Ekkor így festette a helyzet :
Kevés pihi után a husikat beletettem egy kiolajozott tepsibe, és a tetejükre kullantottam egy kevés rozmaringos vajat, majd betettem a sütőbe milliméterre pontosan 10 percre, az elején említett max hangerőn (ez nálam 250 fok)...
Ez idő alatt a miheztartás végett elfogyasztottam még egy kevés pálinkát, majd miután a telefonom csipogott, kivettem a tepsit a sütőbböl, a húsokat kiszedtem egy tányérra és hagytam pár percet pihenni.
Szépen elrendeztem a salit a tányéron (nem az egészet, mert a szemmértékemnek köszönhetően az elején felsorot mennyiség laza 4 főre elég), felvagdostam a húst, és kész...
A végeredmény így nézett ki:
Jaaaaaaaaaaaa... és, h ki a tököm az a Howard?...hehh, hát íme:
https://www.youtube.com/watch?v=SzI-ZbcK_sw
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek