2012.11.15. 14:30
Tésztapasztalat
egyszerű, gyors…szóval fasza
Kevés dolog kell hozzá és tényleg kb. 30 perc alatt megvan, de lehet még annyisem
Elengedhetetlen hozzávalók :
- aszaltpari (olyanami olajban volt)
- fekete oliva
- mini mozzarella
- nagyonkevés chili
- balzsamecet v. vörösboreset
- parmezán
- penne tészta
- fokhagyma
azért nemírok mennyiségeket amúgy, mert mindenki annyit tegyen mindenből amennyit szeret :)
Naszóval :
vizet forraltam a tésztának, közben a paradicsomot vékony csíkokra, a minimozzarellát negyedekre, a fokhagymát vékony karikákra, az olivákat pedig félbe vágtam.
parmezánból igyekeztem szép forgácsokat csinálni…van,h ment van, h nem.
és a kajcsi úgykészült, h :
oliva olajon (vagy az aszaltpari olaján) a chilit és fokhagymát megfuttattam, rádobtam az aszaltparadicsomot és kicsit pírítottam mondjuk kb 4-5 percet, ezután kb 1-2 evőkanál balzsamecetet (vagya vörösborecetet) rákanalaztam, összeforgattam és hozzáöntöttem az olivabogyókat, kicsit sóztam és fehérborsoztam.
Kellett neki még kőkemény 1 perc és kész.
Időközben figyeltem a vizet, amint felforrt beleöntöttem a tésztát, és „ami jó a fognak” állapotúra főztem.
Leszürtem, egy kevés főzővizet félretettem (kb féldecit) és hozzáöntöttem a paris olivás cucchoz, jól összeforgattam, ráöntöttem a félrerakott főzőlevet és az uccsó pillanatban rádobtam a mozzarellát.
Még egy kutyulás és ment is a tányérra.
Mikormár a tányéron volt a cucc, rászórtam a parmezánt és faszán beburkoltuk.
Ugyehogy egyszerű?
jóétvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek