2012.01.09. 20:35
Csak semmi flikk-flakk...nyersen, mint az ősemberek
Naés akkor jöjjön az egyik favorit...mert megérdemli :)
Életem eddigi egyik legdúrvább húsa, és egyben talán a legegyszerűbb kaja, amit valaha csináltam, és ami nagyon ritka, még a beígért elkészítési időt is tudtam tartani, ami az esetek 10%-ban ha sikerül.
Most kell, h megemlítsem nagy segítségemre volt Imi barátom, úh nem csak az enyém az érdem.
Tehát ami szükséges:
- 1 szép marha bélszín (jelen esetben 1,8 kg fasza dél-amerikai, ami kb. 7-8 szelet)
- Angol mustár (2-3 evőkanál)
- Fekete bors
- 1-1,5 l étolaj
- Só
- Kevés vaj (mondjuk 2 evőkanál)
- burzsujoknak: tényleg kevés szarvasgomba
És ahogyan csináltuk:
A húst sütés előtt 2 nappal kicsomagoltam, lehártyáztam, szépen bekentem a mustárral és frissen őrölt fekete borssal jól megporoztam, de úgy igazánjól...aztán beleraktam annyi étolajba amennyi legalább 1 centi magasan ellepte.
Hagytam aludni...összegyűltünk...
2 nap után Imikével kivettük az olajból a dögöt, letörölgettük, a "fej" részt leszedtük (ez az a része a bélszínnek, ami a vastagabbik végén csak úgy lifeg, szinte magától leeseik) és kb. 3-4 centis szeletekre vágtuk kicsit átlósan, valahogy így:
Kontaktgrillt előmelegítettük a lehető legdurvább hőfokra, és ezzel egy időben a sütőt is bekapcsoltuk légkeverésen 120 fokra.
Húsokat szépen megborsoztuk mind a két oldalon, kis csipet só és ment is rá a lazán beolajozott grillrácsra.
Adott oldalt sütöttük kb. 4 percig, majd gyorsan fordítottunk rajta egyet, és a már szépen csíkosra pirult oldalra kentünk egy kevés vajat, aztán megint hagytuk 4 percig sülni. Miután ez az idő is letelt, átraktuk az összes húst egy tepsire és a már szépen felmelegedett sütőbe betettük kb. 10 percre.
És, akkor ennyi...Köretnek én steak burgonyát sütöttem, de be kell valljam mélyhűtöttet, és azthiszem, h Aviko-s volt, sima, natúr és baromijó.
Ittakkor megint meg kell, h említsem Imikét, aki voltolyantündér és munkahelyről pattintott nekem szarvasgombát, úh a végén még csiszoltam a meleg husikra egy keveset... mit tehettünk...burzsujkodtunk :) íme:
És mi ennyire sütöttük át:
Végezetül pedig, csináltam a husihoz kéksajt-, és barbecue mártást. A kéksajt másrtásnál kb. 8 dkg kéksajtot felolvasztottam 2 kis doboz tejszínben, némi fokhagymával és fehérborssal. A barbecue mártás pedig maradjon titok, mert annyi minden került bele, h az megér egy külön bejegyzést :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek